• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mexikansk lasagne

Klassisk lasagne med mexikanska smaker
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Mexikansk lasagne

6 steg att laga

17 ingredienser

40 m

Det bästa av två världar; en klassisk lasagne och kryddor från texmex-köket. Helt enkelt en lyckad kombo.

SmartPoints per portion: 12

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

  • 400 g nötfärs (10%)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven ost (17 %)

Tomatsås

  • 800 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk balsamvinäger

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn färs i olja och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano och svartpeppar.
  3. Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.
  4. Koka upp krossade tomater med buljongtärning och smaka av med salt, socker, svartpeppar och balsamvinäger.
  5. Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsform, börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.
  6. Servera med sallad.