Mexikansk lasagne

38 röster
40 m
4
Klassisk lasagne med mexikanska smaker
Foto: WW ViktVäktarna
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Lasagne

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 dl riven ost (17 %)

Tomatsås

  • 800 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk balsamvinäger

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn färs i olja och krydda med salt, chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano och svartpeppar.
  3. Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.
  4. Koka upp krossade tomater med buljongtärning och smaka av med salt, socker, svartpeppar och balsamvinäger.
  5. Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsform, börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.
  6. Servera med sallad.
21 december 2016