Klassisk knäck i oklassisk form

koket.se
Klassisk knäck i oklassisk form
Foto: TV4
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Klassisk knäck i oklassisk form

6 ingredienser

45 m + 6 h

Trött på att försöka få ner varm knäck i små pappersformar? Testa Saras knäck som du enkelt skär upp när den stelnat.

Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stora bitar
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl sötmandel, skalad och rostad (gärna marconamandel)
  • 2 dl valnötter, rostade

Gör så här

  1. Värm sakta farinsocker, strösocker, grädde och sirap i en kastrull tills det börjar koka. Låt sedan koka på medelvärme i 20-30 minuter - rör om med jämna mellanrum.
  2. När knäcken har en temperatur på cirka 124 grader, eller du har gjort ett kulprov, ta då kastrullen från värmen och blanda ner mandel och valnötter.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en 1,5-liters brödform och häll i knäcken. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6 timmar. Skär knäcken i bitar.