Klassisk fläskfilégryta med ostfylld peperoni

Klassisk fläskfilégryta med ostfylld pepperoni
Foto: Angelica Söderberg

Klassisk fläskfilégryta med ostfylld peperoni

13 ingredienser

30 m

Klassisk fläskfilégryta med mustig smak från tomatpesto och heta peperonis. Lyxigt och gott till både vardags och fest.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • olja, från peperonin
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Paul&Thom pesto tomat och rucola
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 förp Paul&Thom grön peperoni
  • ev mörk redning

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i strimlor och bryn tillsammans med lite olja från peperonin i en stor kastrull eller stekpanna. När köttet fått en fin yta lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i samma panna utan att det ta färg. Lägg tillbaka fläsket i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Slå över grädde, vatten, pesto och buljongtärning. Låt koka upp för att sedan sjuda tills köttet är genomkokt.
  4. Tillsätt peperonin och smaka av med persilja, eventuellt mer pesto, salt och peppar. Red grytan om du tycker att det behövs.
  5. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.