I samarbete med Frebaco Kvarn

Klassisk fiskgratäng med räkor och sparris

21 röster
35 m
4
Frebaco Klassisk fiskgratäng med räkor och sparris
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

Klassisk fiskgratäng på torsk, lax och gräddig dillsås toppad med räkor och sparris. Serveras med Svenskt Havreris och citronklyftor.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Fiskgratäng

  • 250 g laxfilé
  • 250 g torskfilé
  • 0,5 purjolök
  • neutral olja
  • salt
  • peppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 500 g räkor med skal

Servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 250 g grön sparris
  • 0,5 citron, i klyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ringla lite olja i botten på en gratängform.
  2. Skär fisken till grytbitar. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor och lägg ner i formen. Lägg över fiskbitarna och krydda med lite salt och peppar.
  3. Vispa ihop crème fraiche, grädde, fiskfond, finhackad dill och finrivet citronskal i en bunke. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  4. Koka under tiden Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Skär av den grövsta delen på roten på sparrisen. Koka sparris lätt i bara några minuter, det ska vara lite tuggmotstånd.
  6. Skala räkorna.
  7. Ta ut gratängen ur ugnen och toppa med räkorna och sparrisen.
  8. Servera med havreris och en klyfta citron.

Laddar fler recept...