Klassisk caprese

Klassisk caprese
Foto: Granarolo

Klassisk caprese

6 ingredienser

5 m

Caprese är en italiensk klassiker som aldrig går ur tiden, kanske är det väldens godaste och enklaste förrätt. Du tillagar den på några minuter och behöver inga avancerade redskap!

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g tomat (i blandad storlek och färg, gärna ekologiska som smakar mycket mer)
  • 250 g Granarolo Mozzarella [2 förp]
  • 1 kruka färsk basilika
  • extra virgin olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och dela tomaterna, det är inte så noga hur det blir – faktiskt bara trevligt om de har olika form och några råkar slinka med hela. Lägg på ett serveringsfat.
  2. Riv isär mozzarellan i några få stora bitar och placera på tomaterna.
  3. Lägg ut kvistar eller större blad av basilika.
  4. Ringa över en god olivolja och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Färdigt.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gnocchi med brynt salviasmör

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer