Caprese är en italiensk klassiker som aldrig går ur tiden, kanske är det väldens godaste och enklaste förrätt. Du tillagar den på några minuter och behöver inga avancerade redskap!
En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.
Läs mer
Ingredienser
500 g tomat (i blandad storlek och färg, gärna ekologiska som smakar mycket mer)
250 g Granarolo Mozzarella [2 förp]
1 kruka färsk basilika
extra virgin olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Skölj och dela tomaterna, det är inte så noga hur det blir – faktiskt bara trevligt om de har olika form och några råkar slinka med hela. Lägg på ett serveringsfat.
Riv isär mozzarellan i några få stora bitar och placera på tomaterna.
Lägg ut kvistar eller större blad av basilika.
Ringa över en god olivolja och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Färdigt.