Pilgrimsmusslor med löjrom

Förrätt till nyår: pilgrimsmusslor
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Pilgrimsmusslor med löjrom

9 ingredienser

15 min

Kocklandslagets Klas Lindbergs halstrade pilgrimsmusslor med löjrom, pepparrot och krasse. En fin liten förrätt för två.

Ingredienser

portioner

pilgrimsmusslor

  • 4 pilgrimsmusslor, utan muskel
  • 1 msk neutral rapsolja
  • salt (efter smak)

Topping

  • 50 g löjrom
  • 3 cm färsk pepparrot, skalad
  • 1 schalottenlök, mycket fint skuren
  • 0,5 ask krasse
  • 0,25 citron, saften

Botten

  • 4 tunna knäckesticks [4 cm bitar]

Gör så här

Pilgrimsmusslor

  1. Krydda musslorna med salt och svartpeppar.
  2. Stek dem hårt i rapsolja i en mycket varm stekpanna ca 35 sekunder på varje sida, eller tills de får fin färg.
  3. Lyft dem ur stekpannan och låt dem svalna helt.

Montering

  1. Dela musslorna på mitten så du får två låga puckar.
  2. Klicka ut små högar av löjrom på varje.
  3. Pressa citronsaft och finriv pepparrot över musslorna.
  4. Strössla över den fint skurna löken och klipp över krasse.
  5. Lyft över varje musselhalva på ett knäcke.

Avslutning

  1. Servera musslorna från ett gemensamt fat.