Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Rabarber med fyra sädesslag och frusen citrongrädde
0 röster
4
Av
Klas Lindberg
Från
Nyhetsmorgon
Svensk/nordisk mat
Fika
Fest
Rabarberpaj med fantastisk gott citrontäcke.
Visa mer
4
Du behöver
2 stjälkar
rabarber, skalad och skuren i 4 jämna bitar
socker
2 tsk
Anisfrö
2
Lavendelstjälkar
50 g
smör
3 msk
rägmjöl
2 msk
havregryn
1 msk
kornmjöl
1 msk
vetemjöl
2 msk
socker
2 msk
linfrö
ev. lite vatten
2 dl
grädde
0,5
citron saft och skal
socker
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Lägg rabarber på en plåt och strö över socker, anis och lavendel. Mängden socker beror på mognadsgraden av rabarbern. Knappt 1dl kan vara lagom.
Baka i ugnen 150 grader ca 12-13 minuter tills rabarbern är genombakad, men inte mjuk och mosig.
Blanda samman mjöl, frön, smör och socker och fördela i små högar, a`la smulpaj, på en plåt. Baka i 180 grader tills de är fina i färgen.
Blanda grädde med citronen och lite socker. Vispa till det tjocknar något och ställ i frysen ca 10 minuter.
Servering
Dela rabarbern på längden och lägg på tallriken strö över 4 sädesslag degen i grova bitar. Dekorera med lavendel och lite lag.
Lägg på en liten klick frusen citrongrädde
20 maj 2009
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
Grön vardag
16 vegetariska recept som är försvinnande goda!
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här