After eightpäron med vit chokladcrème

0 röster
4

Servera after eightpäron med en rekordsnabb vit chokladcrème.

Ett tips är att baka päronen samtidigt som jordärtskockorna! Så långt kan du förbereda efterrätten i god tid. Förvarar du dem inplastade i kylen klarar de sig upp till ett dygn.

Se Klas vispa ihop sin rekordsnabba chokladcrème



Klas lagade även

Soppa med rostade jordärtskockor och äpple


Gratinerad mandelpotatis med lammfiol


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 päron, skalade, halverade utan kärnor
  • 1 msk socker
  • 4 After Eight
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Päron
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vänd runt päronhalvorna i socker och baka i ugnen 20-40 minuter tills de är mjuka. Tiden beror på hur hårda päronen var från början. Känn efter med sticka. Se till att de är klara rakt igenom. Ett tips är att baka dem samtidigt som jordärtskockorna! Så här långt kan du förbereda.
  3. Chokladcrème
    Smält den vita chokladen i en kastrull.
  4. Rör ner gräddfilen.
  5. Blanda tills den blir helt glansig.
  6. Kyl i ca 30 minuter.
  7. Vid servering
    Lägg en after eight på varje päronhalva.
  8. Baka dem igen i ugnen ca 5 minuter.
  9. Servera päronhalvorna med chokladcrèmen.
5 januari 2011

Laddar fler recept