• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka på grillen

Kladdkaka på grillen
Foto: Anna Winér
Marabou logo
Marabou logo

Kladdkaka på grillen

7 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Passa på att fixa efterrätten på grillen när du ändå har lågan igång. Resultatet blir en riktigt god grillad kladdkaka. Och det bästa av allt: den bakas under tiden ni äter. 

Marabou mjölkchoklad - Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Marabou mjölkchoklad

Ingredienser

8 portioner
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält smöret i kastrull eller i mikrovågsugn och låt svalna.
  2. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
  3. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  4. Smöra en ugnstålig form och häll i smeten. Toppa med bitar av choklad som du trycker ner lite i kakan.
  5. Grädda på grillen i 12-18 minuter. Här gäller det att ha koll. Det är svårt att säga en exakt tid eftersom alla grillar är olika varma.
  6. Låt svalna en aning och toppa med färska hallon, citronmeliss och delade Daim-bitar.
  7. Servera med grädde eller glass.