Kladdkaka med smak av pepparkaka

Kladdkaka med smak av pepparkaka

2

6 steg att laga

9 ingredienser

45 min

Kladdkakan är en riktig favorit som går hem hos de flesta. Här smaksätter vi smeten med pepparkakskryddor, och resultatet blir en saftig kladdkaka, med en smak av julen och pepparkaka. Servera gärna med en klick crème fraiche och lite lingon till. 

Pepparkakskryddor Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Pepparkakskryddor från Santa Maria.

Ingredienser

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk Santa Maria Pepparkakskryddor

Tillbehör

  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska ha hård yta men vara kladdig inuti.
  5. Låt kakan kallna.
  6. Pudra kakan med florsocker och servera med en klick crème fraiche. Dekorera med lingon.
TIPS!
läs mer
Pepparkakskryddor Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer