Blanda smält smör, socker och ägg. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i en smord springform (ca 23 cm i diameter).
Grädda i mitten på ugnen ca 18 minuter. Låt svalna.
Chokladchantilly
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Blanda med en visp tills chokladen har smält ordentligt. Ställ in i kylen och låt svalna i minst 1 timme.
Smörkola
Koka råsocker, vispgrädde, salt och ljus sirap till 117 grader i en kastrull. Rör emellanåt med en träsked, speciellt mot slutet. Det gör ingenting om kolan tar lite färg i botten det ger den bara mer karaktär.
Rör smörkolan tills den svalnat och tjocknat i en köksassistent, använd paddeln/flatblandaren som blandare. Tillsätt sedan smöret i omgångar. Fyll sedan på spritspåse.
Vispa grädden till garneringen.
Bred eller spritsa chokladchantillyn i ett jämnt lager över kladdkakan. Garnera med spritsad smörkola, vispad grädde och salta jordnötter.