Kladdkaka med kokos, sesamfrön och ringblomma

Siri Barje 2016

Kladdkaka med kokos, sesamfrön och ringblomma

13 ingredienser

30 m

En lite lyxigare, glutenfri kladdkaka med kokosmjöl, mandelmjöl, muscovadosocker och äkta vanilj. Den här typen av mjöl gör kakan lite tyngre än vanligt vilket faktiskt bara gör den godare. Muscovadosockret bidrar med en mild kolasmak. Dekorera med sesamfrön, extra kokos och ätbara blommor.

Laktosfri: Använd laktosfritt smör

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 3 dl muscovadosocker
  • 1 vaniljstång
  • 5 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 150 g smör, smält
  • 0,5 krm salt

Till formen

  • smör
  • kokos

Topping

  • sesamfrön
  • kokoschips
  • ringblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och ställ det svalt.
  3. Vispa ägg och muscovadosocker poröst i en bunke. Kärna ur vaniljen och vispa i den.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ned dem i smeten.
  5. Häll i smöret och rör runt ordentligt så att allt blandas.
  6. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i ugnen i ungefär 25 minuter.
  7. Ta ut den, den ska vara lite lös i mitten och ställ den i kylen för att svalna!
  8. Servera med sesamfrön, kokoschips och ringblomma.