Kladdkaka med apelsinganache

Kladdkaka med apelsinganache
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka med apelsinganache

Av: Camilla Hamid

Från: My Kitchen Stories

12 ingredienser

Perfekt kladdig kladdkaka som toppas med en mörk chokladganche med apelsinsmak. Ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar

Apelsinganache

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 apelsin

Kladdkaka

  • 100 g smör, smält
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt

Dekoration

  • kanderade apelsinskivor

Gör så här

Chokladganache med apelsin

  1. Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och dra bort så fort du ser att grädden är på väg att börja koka. Häll ner vispgrädden i den mörka chokladen, låt stå i någon minut innan du blandar till en jämn smet.
  2. Riv ner apelsinskal från en hel apelsin och blanda försiktigt tills skalet fördelat sig jämnt i ganachen. Ställ ganachen i kylskåp tills den nått en bredbar konsistens.

Kladdkaka

  1. Värm ugnen till 200 grader (ej varmluft).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan så de precis går ihop. Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Ställ i kylskåpet för att svalna. Bre ganachen över kladdkakan och dekorera med kanderade apelsinskivor.