Friterad camembert med rårörda hjortron och vaniljglass

5 röster
30 min
4

Camembert paneras och friteras. Serveras med hemgjord hjortronsylt, vaniljglass och friterad persilja.

Dryck Santa Rita Late Harvest Moscatel Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2-4 camembert (så nära bäst före datum som möjligt)
  • 2-3 äggulor
  • 1 dl ströbröd
  • 5-8 dl frityrolja (ska täcka ostarna, ca 5 cm nivå i fritösen/grytan)
  • 5-6 dl hjortron
  • 2 dl socker
  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • persilja
  • lakritssirap

Gör så här

  1. Blanda hjortron och sockret i en kastrull och rör om på svag värme tills rätt konsistens (som sylt) uppnås. Tillsätt ev. vatten eller mer strösocker.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna och spara gulorna. ”Blöt” alla sidor på osten i äggulorna därefter rulla osten i ströbrödet. Se till att den blir riktigt täckt.
  3. Fritera ostarna 2 och 2 (ca 180 grader på oljan). Fritera även persiljan för dekoration.
  4. Serveras tillsammans med vaniljglass och varma hjortron. Dekorera med lakritssirap.
15 september 2014
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept