Kinagryta med fläskfilé

Kinagryta med fläskfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kinagryta med fläskfilé

10 ingredienser

En värmande gryta en ruggig dag. Servera med kokt ris eller pressad potatis. Mango chutney eller sweet chilisås ger extra smak.

Ingredienser

portioner
  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 msk curry
  • 1 förp tomat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 250 g frysta gröna bönor
  • salt
  • peppar
  • smör

Tillbehör:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén.
  2. Fräs löken med matfett och pudra curry över. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Bryn det och lägg i gryta med löken. Smula ner buljongen, slå på tomaterna.
  4. Koka under lock tills köttet är mört. Låt bönorna koka med ca 15 minuter.