Kimchinudlar

Kimchinudlar

14 ingredienser

25

ww viktväktarna

Heta, smakrika nudlar som du svänger ihop på ett kick! Perfekt vardagsmiddag.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 10

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 300 g vetenudlar (breda)
  • 150 g svartkål
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 citron
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl kimchi (spara spadet)
  • 0,5-1 msk gochujang
  • 1,5 msk japansk soja
  • 4 äggulor
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 msk rostad lök
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk gochugaru

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  2. Skiva upp svartkålen och stek i rapsolja tills de börjar på lite färg. Vispa ihop ½ msk citron och honung och häll på. Låt koka in och ta från värmen. Strö över lite flingsalt.
  3. Hacka kimchi.
  4. Värm sesamolja i en panna och stek kimchi hastigt. Tillsätt gochujang, soja, lite pressad citron och lite kimchispad. Låt sjuda hastigt. Vänd ner avrunna nudlar och lite av kokvattnet. Blanda runt ordentligt och fördela i fyra skålar tillsammans med svartkålen.
  5. Toppa med svartkål, äggulor, sesamfrön, rostad lök, strimlad salladslök och gochugaru.

Tips! För en vegansk rätt funkar det fint att byta ut honungen mot lite agavesirap och skippa ägget. Det blir smarrigt ändå!

TIPS!
läs mer
Viktväktarna Asiatisk bowl med räkor, bönor och limesyrad mango

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer