Kimchi fried udon

60 m
4
60 m
4

Du behöver

Udon nudlar

  • 500 g vetemjöl (gärna tipo 00 eller vetemjöl special)
  • 250 g vatten
  • 0,5 msk salt
  • majsstärkelse

Kimchi fried udon

  • 4 port udonnudlar
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 100 g böngroddar
  • 3 dl kimchi, strimlad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk kimchipaste (kan uteslutas)
  • 4 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl koriander, finhackad
  • 4 ägg, stekta
  • 4 msk noriblad, strimlade
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Udon nudlar
    Blanda mjöl, vatten och salt i en hushållsassistent. Kör till en deg, hjälp eventuellt till med handen för att forma degen i bunken och kör 10 minuter till.
  2. Lägg degen i en ca 3 liter stor ziplock-påse. Ta av dig strumporna (se till att fötterna är rena). Nu är det bara att sätta igång och trampa degen på golvet. Trampa tills den är platt.
  3. Öppna påsen och vik degen. Lägg i påsen igen och trampa platt. Fortsätt på samma sätt i 15 minuter genom att trampa och vika (Byt påse om den skulle gå sönder). Degen ska bli extremt slät, likna gummi och bli elastisk.
  4. Kavla ut degen med hjälp av siktad majsstärkelse. Kavla den ca 3 mm tjock och ca 20 x 40 cm stor. Sikta över majsstärkelse och vik degen fyra gånger.
  5. Skär i nudlar rakt över degen. Veckla ut nudlarna och pudra med majsstärkelse. Nudlarna mår bäst av att kokas direkt.
  6. Kimchi fried udon
    Koka nudlarna enligt anvisning i ca 2 minuter, nudlarna är färdiga när de flyter upp till ytan.
  7. Fräs ingefära, böngroddar och kimchi i sesamolja och rapsolja.
  8. Vänd in de kokta nudlarna och fräs runt några minuter.
  9. Smaksätt med vinäger, soja och kimchipaste. Tillsätt salladslök och låt fräsa ca 3 minuter.
  10. Vänd in koriander.
  11. Servera toppad med äggula eller stekt ägg, noriblad och sesamfrön.
Kommentera receptet

Fler goda recept