Mormors äppelkaka
Mormors äppelkaka
8 ingredienser
”En underbar äppelkaka som fungerar som ’anti-rynkkräm’ – den fyller ut rynkorna inifrån!” - Kim Anderzon
Ingredienser
- 4-6 äpplen
- sockerlag (4 dl vatten + 1 dl strösocker)
- 150 g sötmandel
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 0,5 citron, saft och skal av
- 2 äggulor
- 2-3 äggvitor
Gör så här
- Värm ugnen till 200°. Skala och kärna ur äpplena, dela dem i halvor och koka dem mjuka i sockerlagen.
- Skålla mandeln och mal den.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt citronskal och saft, mandel och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Lägg äpplena i en smord ugnsform och bred smeten över dem.
- Grädda kakan i 15–20 minuter.