Chokladsurprise med kaffe och cream

Chokladsurprise med kaffe och cream
Foto: TV4

Chokladsurprise med kaffe och cream

Av: Kiki Strand

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

2h 30 min

Mousse gjord av choklad, Cream liqueur, grädde och kaffe toppad med physalis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g fin choklad
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl Cream liqueur
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk espresso
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 1 msk honung
  • 3,5 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 förp physalis

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen.
  2. Blanda alla ingredienser utom grädden och chokladen i en kastrull, värm upp under omrörning och dra av från värmen så fort det börjar sjuda.
  3. Rör ner chokladen, häll upp i en rostfri bunke och ställ svalt så att det nästan kallnar. Rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar.
  4. Vispa grädden lagom tjock och vänd ner i den svala smeten (spara lite till garnering). Dela alla physalis (spara 4 st till garnering) och fördela i 4 st serveringsglas.
  5. Häll chokladsmeten ovanpå och ställ kallt i ca 2 timmar. Toppa med lite grädde och 1 physalis innan servering.