Kikärtspannkaka med laxkebab och mango

Kikärtspannkaka med laxkebab och mango
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kikärtspannkaka med laxkebab och mango

19 ingredienser

20 m

Kikärtspannkaka med laxkebab och mango toppad med hallonsalsa blir en både matig och söt pannkaka perfekt till lunch.

Ingredienser

portioner

Pannkakor

  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1,5 dl vatten, bubbelvatten
  • 1,5 msk matolja
  • 0,5 msk matolja, till stekning

lax

  • 0,5 kg laxfilé
  • 1 mango
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Salsa

  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 6 dl hallon (går bra med frysta)
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk limefrukt, juice
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Pannkakor

  1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakorna.
  2. Värm en stekpanna på grillen eller spisen och stek smeten till små pannkakor i olja.

Lax

  1. Skär laxen i 3 cm stora tärningar och låt skinnet sitta kvar.
  2. Skala och skär mangon i bitar. Varva sedan lax- och mangobitar på dubbla, blötlagda spett.
  3. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla i ca 3 minuter på varje sida.

Salsa

  1. Blanda myntan med hallon.
  2. Blanda sedan ner löken.
  3. Rör ihop olivolja, limejuice, salt och peppar. Blanda och servera med laxen och pannkakan.
  4. Servera spetten med salsan och pannkakorna!