Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra

ViktVäktarna Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra
Foto: ViktVäktarna

Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra

15 ingredienser

30 min + 30 min i kylen

ww viktväktarna

En vegoburgare med frasig kikärtsbiff, krämig ärtröra och matiga rödbetor. Smart, snyggt och underbart gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kikärtor (konserverade) [à 380 g]
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk rapsolja
  • 2 färdigkokta rödbetor
  • 200 g gröna ärtor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt
  • peppar
  • 4 hamburgerbröd (fiberrika)
  • 65 g spenat

Gör så här

  1. Häll av kikärterna, men spara spadet. Blanda kikärtorna med hackad vitlök, garam masala, spiskummin och cayennepeppar i en matberedare. Mixa till en finmald konsistens. Addera 3 msk kikärtsspad och mixa ihop till en slät smet. Häll över i en bunke och blanda ner ströbröd. Forma till fyra burgare. Låt stå kallt minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Värm olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg runt om. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är helt klara.
  4. Riv rödbetorna grovt.
  5. Mixa ärterna grovt med en stavmixer och blanda ner pressad citron och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll hamburgerbröden med spenat, ärtröra, burgare och rivna rödbetor.
TIPS!