Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra

Foto: ViktVäktarna
Kikärtsburgare med rödbetor och ärtröra
15 ingredienser
30 min + 30 min i kylen
En vegoburgare med frasig kikärtsbiff, krämig ärtröra och matiga rödbetor. Smart, snyggt och underbart gott!
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 1 förp kikärtor (konserverade) [à 380 g]
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk garam masala
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 dl ströbröd
- 1 msk rapsolja
- 2 färdigkokta rödbetor
- 200 g gröna ärtor
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk torkad mynta
- salt
- peppar
- 4 hamburgerbröd (fiberrika)
- 65 g spenat
Gör så här
- Häll av kikärterna, men spara spadet. Blanda kikärtorna med hackad vitlök, garam masala, spiskummin och cayennepeppar i en matberedare. Mixa till en finmald konsistens. Addera 3 msk kikärtsspad och mixa ihop till en slät smet. Häll över i en bunke och blanda ner ströbröd. Forma till fyra burgare. Låt stå kallt minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Värm olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg runt om. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de är helt klara.
- Riv rödbetorna grovt.
- Mixa ärterna grovt med en stavmixer och blanda ner pressad citron och mynta. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll hamburgerbröden med spenat, ärtröra, burgare och rivna rödbetor.
TIPS!