Det här är en snabblagad lunchrätt eller liten kvällsrätt lagad på ingredienser som är lätta att ha hemma. Servera med indiskt bröd eller lättvärmda pitabröd.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Hårdkoka och halvera äggen, gärna som på bilden. Skala och hacka löken, hacka tomaterna och skala och pressa vitlöksklyftorna.
Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i lök, tomater, vitlök och ingefära och fräs i 2–3 minuter tills löken är brun men inte bränd. Blanda salt, chili och gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan, rör om och koka 5–6 minuter.
Häll i kikärterna, rör om och låt dem puttra 3–4 minuter tills de blivit varma och blandats med såsen. Lägg i koriander och ägghalvor och strö över garam masala.