Kibbe Belsiniyeh

3 röster
4

Libanesisk kötträtt med nötfärs, bulgur, pinjenötter och kryddor. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Måttenheterna på kryddorna kan man göra lite som man vill med. Krydda efter egen tycke och smak, helt enkelt!

Visa mer
4

Du behöver

Deg:

  • 0,5 kg nötfärs
  • 3 dl bulgur
  • basilika
  • oregano
  • mynta
  • 1 rödlök
  • kummin
  • kanel
  • salt

Fyllning:

  • 3 hackade lökar
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 0,5 dl mandelnötter
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 7 kryddor (libanesisk kryddblandning)
  • 0,5 dl granatäpple
  • Lite smör för att smörja formen

Till servering:

  • Libanesisk yoghurtsallad

Gör så här

  1. Deg: Mixa allt till du får en deg av ingredienserna. Dela degen i 2 delar.
  2. Fyllning: Fräs löken. Lägg i pinje- och mandelnötterna och nötfärsen. Salta och krydda.
  3. Smöra botten på en bakform ta ena halvan av kibbe degen och platta till den i formen. Den ska vara jämntjock.
  4. Häll på fyllningen över degen med granatäpplen.
  5. Platta den andra delen av kibbe och lägg på färsen. Skär degen i fyrkantiga bitar.
  6. Grädda i ugnen i 250°C i 30 minuter.
  7. Serveras med libanesisk yoghurtsallad.
13 oktober 2008

Laddar fler recept