I samarbete med WW ViktVäktarna

Kesoplättar

16 röster
20 m
1

Kesoplättar är ett matigare alternativ än vanliga plättar. Dessa görs utan mjöl och passar därför glutenintoleranta.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
20 m
1

Du behöver

  • 100 g lätt cottage cheese 1.5 %
  • 1 ägg
  • 0,75 msk fiberhusk
  • 1 tsk flytande margarin
  • blåbär
  • 3 msk lättkvarg (1 %)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa cottage cheese, ägg och fiberhusk till en slät smet med en stavmixer och låt sedan svälla 5 minuter.
  2. Häll flytande margarin i en stekpanna och klicka ut smeten till tre plättar och platta ut. Stek ett par minuter per sida på medelvärme tills de stelnat och fått fin färg.
  3. Servera med blåbär och kvarg.
Tips!
Bananpannkakor

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...