I samarbete med ViktVäktarna

Kesoplättar

11 röster
20 m
1
Kesoplättar
Foto: ViktVäktarna

Kesoplättar är ett matigare alternativ än vanliga plättar. Dessa görs utan mjöl och passar därför glutenintoleranta.

SmartPoints per portion: 4

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.​

Visa mer
20 m
1

Du behöver

  • 100 g cottage cheese, 1,5%
  • 1 ägg
  • 0,75 msk fiberhusk
  • 1 tsk flytande margarin
  • blåbär
  • 3 msk naturell kvarg, 1%

Gör så här

  1. Mixa cottage cheese, ägg och fiberhusk till en slät smet med en stavmixer och låt sedan svälla 5 minuter.
  2. Häll flytande margarin i en stekpanna och klicka ut smeten till tre plättar och platta ut. Stek ett par minuter per sida på medelvärme tills de stelnat och fått fin färg.
  3. Servera med blåbär och kvarg.
Tips!
Bananpannkakor
22 februari 2017

Laddar fler recept