Kerstins fläskfilé

Kerstins fläskfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kerstins fläskfilé

12 ingredienser

Fläskfilé och krabbstuvning är en annorlunda kombination som fungerar utmärkt tillsammans! Detta kan göras helt klart i förväg och bara gratineras med osten i sista minuten. Detta är mat som alla gillar och passar för hela familjen. Servera med ris eller pressad potatis och en fräsch grönsallad.

Ingredienser

portioner
  • 6-700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förp krabbkött
  • 1 dl ost, riven
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 275°

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det väl runtom. Sänk värmen och stek filén klar ca 20 min.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med vin och grädde. Vänd ned krabbköttet, krydda och småkoka 5-10 min.
  3. Sätt ugnen på 275 grader.
  4. Skiva filén, lägg i ugnsform, bred stuvningen över och strö på ost. Gratinera tills osten smält.