Solöga med vitlöksbröd

Solöga med vitlöksbröd
Foto: TV4

Solöga med vitlöksbröd

Av: Kerstin Skoglund

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min

Solöga, därför att jag är från Byxelkrok på Norra Öland, och därför att vi ofta vinner solligan eller i alla fall alltid ligger bland de flesta soltimmarna. Mätaren sitter just i Byxelkrok.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Ölet Småland och en snaps, Linie Aquavit.

Ingredienser

portioner
  • 8 hela ansjovis, rensas och hackas
  • 1 gul lök, skalas och hackas
  • 2 dl inlagda rödbetor, hackas
  • 1,5 dl kapris, hackas
  • 2 dl persilja, hackad
  • 4 äggulor
  • ciabattabröd
  • vitlökssmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Alla ingredienserna läggs i runda ringar utanför varandra. Lämna ett utrymme i mitten som du fyller med en äggula.
  3. Skär brödet i tunna skivor, bred på vitlöksmör och gratinera i ugnen. Det tar bara ett par minuter, var försiktig så att de inte bränns.