Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter

0 röster
4
Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter
Foto: Susanna Blåvarg

Servera gärna med nyponsalsa och fransk potatissallad, eller sötpotatis med ingefära.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g älgfärs
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 6 enbär, krossade (kan uteslutas)
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad (eller timjan)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt i hett vatten i några minuter eller tills de är mjuka. Finhacka tomaterna och skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda alla ingredienser till en smidig färs och forma till biffar.
  3. Stek biffarna i olivolja i en stekpanna tills de har fin färg och är genomstekta.
23 mars 2009

Laddar fler recept...