Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter

Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter

Av: Kerstin Hultén

Från: Maten som skyddar mot cancer

11 ingredienser

Servera gärna med nyponsalsa och fransk potatissallad, eller sötpotatis med ingefära.

Ingredienser

portioner
  • 500 g älgfärs
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 6 enbär, krossade (kan uteslutas)
  • 2 msk färsk rosmarin, finhackad (eller timjan)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt i hett vatten i några minuter eller tills de är mjuka.
  2. Finhacka tomaterna och skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Blanda alla ingredienser till en smidig färs
  4. och forma till biffar.
  5. Stek biffarna i olivolja i en stekpanna tills
  6. de har fin färg och är genomstekta.