Sötpotatis med ingefära

Sötpotatis med ingefära
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Sötpotatis med ingefära

Av: Kerstin Hultén

Från: Maten som skyddar mot cancer

5 ingredienser

Den här anrättningen är en av mina absoluta favoriter. Hotta gärna upp den med lite färsk chili eller malen cayennepeppar.

Färbiffar passar gott till. Klicka här för att komma till Kerstins recept på

Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter.

Ingredienser

portioner
  • 4 sötpotatisar
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i ½ cm tjocka
  2. skivor.
  3. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna med lock
  5. och fräs ingefäran utan att den tar färg.
  6. Tillsätt sötpotatisen och låt den bryna på
  7. svag värme under lock i ca 10 minuter eller
  8. tills den blivit mjuk. Vänd på den då och då.
  9. Salta och peppra och servera som tillbehör
  10. till en huvudrätt.