Citronmarinerad kycklingfilé med stekt haloumiost på salladsbädd

Citronmarinerad kycklingfilé med stekt haloumiost på salladsbädd
Foto: TV4

Citronmarinerad kycklingfilé med stekt haloumiost på salladsbädd

Av: Kerstin - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1h

En favorit - grillad kyckling serverad med grönsaker efter smak och salsa verde.

Dryck till maten
Cono Sur Vision Chardonnay. Artnr 6522. 95 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kycklingfilé, per person
  • 1 citron, rivet skal samt saften
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp halloumiost

Salladsmix

  • 1-2 röda paprikor
  • 4 tomater
  • 1-2 rödlökar, skivade
  • övriga grönsaker (efter behov och tillgång)

Salsa Verde

  • 1 salladshuvud
  • 1 kruka basilika
  • 4 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Dela kycklingfilén i två delar.
  2. Blanda olivolja, citronskal och saft med sojan.
  3. Lägg kycklingen i marinad minst tre timmar.
  4. Grilla på het kolbädd. Salta och peppra.
  5. Halloumiosten skivas och steks i lite olivolja strax innan serveringen.

Sås

  1. Mixa allt en kort stund. Salta efter behov
  2. Blanda sallad med alla grönsaker du önskar på ett stort fat. Lägg den grillade kycklingen över tillsammans med osten. Ringla salsa verde över. Servera med ett gott bröd till!