Färskostssoppa med smak av vitlök och örter

Färskostssoppa med smak av vitlök och örter
Foto: TV4

Färskostssoppa med smak av vitlök och örter

Av: Kerstin - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

Krämig soppa gjord på färskost. Toppas med persilja och serveras med rökt lax på Malaxlimpa.

Dryck: Dr L Riesling 2012
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 msk grönsaksfond (alt 2 tärningar grönsaksbuljong)
  • 10 dl vatten
  • 125 g färskost med vitlök och örter
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1-2 krm paprikapulver
  • färsk persilja, till garnering
  • 4 skivor malaxlimpa
  • 4 skivor rökt lax
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Fräs smör och vetemjöl i en gryta.
  2. Tillsätt 3 msk grönsaksfond. Späd med 10 dl vatten. Låt småkoka i 5 minuter.
  3. Lägg i 125 g cantadouost. Tillsätt 3 dl grädde. Låt soppan få ett uppkok.
  4. Salta och krydda om så önskas.
  5. Vid servering toppas soppan med färsk persilja. Ta ut små rundlar ur Malaxbröden. Dekorera vackert med en skiva lax och dillkvist på varje bröd.