Hettande räkor med sting

0 röster
20 min
4

Räkor stekta med vitlök och chili. Toppas med färsk koriander.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fontana Candida 2012
Artikelnummer 2410
Ursprung Italien

Fontana Candida är det ultimata förrättsvinet. Lite som den perfekta servitrisen; ständigt närvarande och aningen diskret i bakgrunden, men utan henne vore middagen katastrof.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor, oskalade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 liten röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna och finhacka vitlök och chili.
  2. Fräs vitlök och chili i smör 1-2 minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem steka 1 minut så de blir lite varma. Räkor ska inte stekas för länge, då blir de sega. Strö över koriander.
  4. Servera räkblandningen, toppa och grunda med koriander.
26 maj 2014

Fler goda recept