En enkel men fantastiskt god soppa. Vinet och kryddorna ger soppan rätt smak. Det lilla extra till soppan är frasiga små ostpastejer. Servera som förrätt eller liten värmande supé.
Pastejerna: Värm ugnen till 200°. Kavla ut smördegen och klä formarna. Vispa ihop grädde och vetemjöl. Rör ner den rivna osten och vispa ner äggulorna, en i taget. Häll smeten i formarna. Ställ in i ugnen och grädda tills fyllningen stelnat och ytan fått fin färg, ca 20 minuter. Låt svalna.
Soppan: Bryn smör och mjöl i en stor kastrull. Häll på buljong under kraftig vispning. Låt koka några minuter. Krydda med vin, tomatpuré, salt, peppar och kajenn.
Skär gräslöken smått. Vispa upp äggulorna med lite av soppan i en skål. Tillsätt under kraftig vispning; det får inte koka. Rör ner gräslöken i soppan. Dekorera med färska kryddörter och servera med ostpastejerna.