Kavring med lax, rödbetor och kikärtor

Kavring med lax, rödbetor och kikärtor
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Kavring med lax, rödbetor och kikärtor

12 ingredienser

15 m

Varmrökt lax på smörstekt kavring med snabb rödbets- och kikärtssallad med lakrits, honung och citron. Utsökt liten snitt på glöggminglet.

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 8 skivor kavring
  • 4 msk smör
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 3 inlagda rödbetor, hela
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk lakritspulver
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • 1 krm fänkålsfrö, rostade, stekta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Smält smöret i en panna och stek brödet krispigt på båda sidor.
  2. Hacka rödbetorna och mosa kikärtorna lätt, blanda med yoghurt, lakritspulver, honung och zest från citronen till en jämn röra.
  3. Lägg röran på brödet och toppa med lite lax, en liten klyfta citron och dill.