Katsu Sando

POPULÄRT
Katsu Sando
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Katsu Sando

16 ingredienser

20

Katsu Sando är en japansk kycklingmacka fylld med härliga smaker! Perfekt som lunch eller lite lättare mål på dagen.

Ingredienser

portioner

Utbankat kycklinglår

  • 400-500 g kycklinglår
  • vetemjöl
  • ägg
  • pankoströbröd
  • salt
  • peppar

Vitkålsallad

  • spetskål, tunt skuren

Tonkatsu sås

  • 60 g chilisås
  • 20 g mirin
  • 20 g japansk soja
  • 20 g worcestersås
  • 20 g risvinäger
  • 20 g dijonsenap
  • 8 g strösocker
  • 10 g äppelmos
  • 5 g vitlök, finhackad

Gör så här

Utbankat kycklinglår

  1. Platta ut de urbenade kycklinglåren genom att lägga dem i en plastpåse där ena sidan är uppskuren. Banka lätt med en kastrull eller liknande.
  2. Gör iordning tre fat, ett med mjöl, ett med uppvispat ägg och ett med Panko (grovt ströbröd).
  3. Salta och peppra låren och vänd den därefter först i mjöl sedan i ägg och sist i pankon, tryck till så att pankon fastnar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera kycklingen tills den fått en gyllene färg och kycklingen är genomstekt.

Vitkålsallad

  1. Skiva vitkålen tunt med kniv eller på mandolin.

Tonkatsu sås

  1. Blanda ihop såsingredienserna.

Servering

  1. Montera Katsu sandon på vitt formbröd. Bröd – kyckling – sås – vitkål – bröd. Dela dem på längden.