Kyckling- och grönsaksröra med olivpotatispuré

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 5 cm aubergine
  • 5 cm zucchini
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 krm socker
  • salt, peppar och vitvinsvinäger
  • ev färsk mejram eller oregano

Olivpotatis:

  • 500 g potatis
  • 1 msk tapenade
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingbrösten i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Skär alla grönsaker i kuber. Bryn grönsakerna i kycklingpannan. Pressa i vitlöken. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra ihop 10-15 min. Smaka av med socker, salt, peppar och vitvinsvinäger. Toppa gärna med färsk mejram eller oregano.
  2. Olivpotatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa potatisen och blanda med tapenade, matfett och olivolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera kycklingen med grönsaksröran och olivpotatispurén.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept