Kyckling- och grönsaksröra med olivpotatispuré

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 5 cm aubergine
  • 5 cm zucchini
  • 1 st rödlök
  • 3 st tomater
  • 1 st gul paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa socker
  • salt, peppar och vitvinsvinäger
  • ev färsk mejram eller oregano

Olivpotatis:

  • 500 g potatis
  • 1 msk tapenade
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingbrösten i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Skär alla grönsaker i kuber. Bryn grönsakerna i kycklingpannan. Pressa i vitlöken. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra ihop 10-15 min. Smaka av med socker, salt, peppar och vitvinsvinäger. Toppa gärna med färsk mejram eller oregano.
  2. Olivpotatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa potatisen och blanda med tapenade, matfett och olivolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera kycklingen med grönsaksröran och olivpotatispurén.
Kommentera receptet

Fler goda recept