Halstrad torsktartar med kapris- och rödbetssmör

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk svensk stark senap
  • 1 äggula
  • salt, nymald vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin

Kapris- och rödbetssmör:

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk kapris + lite spad
  • 2 msk tärnad rödbeta + lite spad
  • nykokt potatis och grönsallad till servering

Gör så här

  1. Frys gärna torsken i skivor innan den hackas fint. Blanda fisken med övriga ingredienser. Forma till fyra bifftartarer. Stek torsktartarerna i matfettet i en stekpanna, ca 2 - 3 min per sida.
  2. Kapris- och rödbetssmör: Bryn smöret till nougatfärg. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans bli riktigt varmt.
  3. Servera torsktartaren med kapris- och rödbetssmöret, kokt potatis och en grönsallad.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept