
Halstrad torsktartar med kapris- och rödbetssmör
Du behöver
- 600 g torskfilé
- 1 dl finhackad gräslök
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk svensk stark senap
- 1 äggula
- salt, nymald vitpeppar
- 2 msk smör eller margarin
Kapris- och rödbetssmör:
- 75 g smör eller margarin
- 2 msk kapris + lite spad
- 2 msk tärnad rödbeta + lite spad
- nykokt potatis och grönsallad till servering
Gör så här
- Frys gärna torsken i skivor innan den hackas fint. Blanda fisken med övriga ingredienser. Forma till fyra bifftartarer. Stek torsktartarerna i matfettet i en stekpanna, ca 2 - 3 min per sida.
- Kapris- och rödbetssmör: Bryn smöret till nougatfärg. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans bli riktigt varmt.
- Servera torsktartaren med kapris- och rödbetssmöret, kokt potatis och en grönsallad.
15 november 2007
Laddar fler recept...