Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och löjrom

Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och löjrom
Foto: TV4

Hummercocktail med tomatgelé, pilgrimsmussla och löjrom

Av: Katarina Feltendahl

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Pilgrimsmussla är en jättebra bjudförrätt, här tillsammans med hummer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tomatgelé

  • 5 tomater [3 dl tomatvatten]
  • salt
  • 2 gelatinblad
  • 3 humrar
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 1 tärnad röd paprika

garnityr

  • 2 tomater
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 1 förp crème fraîche
  • 4 msk löjrom (eller 4 pilgrimsmusslor)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tomatgéle: Mixa tomaterna. Lägg en våt handduk över en sil. Häll tomatblandningen genom handduken. Tryck ut tomatvattnet genom silen. Det ska bli 3 dl tomatvatten ska det bli. Blanda ned gelatinet under omrörning.
  2. Blanda hummerköttet med alla ingredienser. Fördela i fyra höga glas.
  3. Häll cirka 1 cm med tomatgélen över.
  4. Låt stå i kylen tills det stelnar. Kan göras dagen innan.
  5. Garnera med blandning av finhackade tomater, dill, crème fraiche, salt och peppar. Avsluta med en sked löjrom eller en pilgrumsmussla.