Rolig rödbetsrulle

Rolig rödbetsrulle
Foto: Katarina Löfgren

Rolig rödbetsrulle

Av: Katarina Wilk, Susanne Hovenäs

7 ingredienser

Rolig rödbetsrulle med lax, kalkon eller något annat gott. Perfekt utflyktsmat.

Dryck: Citronvatten.

Ingredienser

Rulle

  • 1 färdig rulle smördeg, till rulltårta
  • 500 g rödbeta
  • 200 g fetaost
  • 2 dl spenat, hackad

Till servering

  • 10 skivor rökt lax
  • 0,5 förp crème fraîche [ca 1 dl]
  • 1 dl rucolasallad

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med skalet på tills det är mjuka.
  2. När de har mjuknat trycker du lätt på skalet så glider det av.
  3. Hacka rödbetorna i små bitar och häll ner dem i en bunke.
  4. Hacka ner den färska spenaten.
  5. Smula fetaosten i samma bunke.
  6. Rör om och låt det bli en röra.
  7. Kavla eller rulla ut smördegen.
  8. Bred på röran med en smörkniv.
  9. Rulla ihop smördegen.
  10. Grädda enligt anvisningen på paketet.
  11. Rulla ihop laxskivorna till rullar.
  12. Servera med crème fraiche och ruccolablad.