Älskade äppelplättar

Älskade äppelplättar
Foto: Katarina Löfgren

Älskade äppelplättar

Av: Katarina Wilk, Susanne Hovenäs

6 ingredienser

Bra mat att ha med sig på utflykten. Lika goda varma som kalla.

Dryck: Varm saftsoppa.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk (eller vaniljyoghurt)
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn
  • 2 tsk salt
  • 8 äpplen
  • 2-3 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ägg och filmjölk/yoghurt och rör ner mjöl och salt.
  2. Skiva äpplena och rör ner dem i smeten.
  3. Klicka smeten i stekpanna och stek plättarna gyllenbruna på medelvärme.
  4. Pudra rikligt med florsocker över.
  5. Servera gärna med granatäpplen och något sylt.