Cupcakes med blåbär och lingon

Cupcakes med blåbär och lingon
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Cupcakes med blåbär och lingon

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Kärleksmums by Husmorsorna

16 ingredienser

Sverige möter USA. Våra skogsbär möter amerikansk cupcakekultur. Ja, vad ska man säga, de är goda som attan… /Husmorsorna

Receptet finns med i Kärleksmums.
Läs mer om

Kärleksmums

.

Ingredienser

Cupcakes med blåbär och lingon

  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl lemon curd
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl lingon
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl lingonsylt

Lingonfluff:

  • 1 dl marshmallowfluff (finns i välsorterade stormarknader)
  • 1 dl färskost
  • lingon, en näve

Gör så här

  1. Cupcakes med blåbär och lingon
  2. Upp med ugnen på 200°!
  3. Rör samman mjöl, bikarbonat, salt, bakpulver, och så siktar du dem stiligt genom en sil och ner i en annan bunke. Klart så långt!
  4. Vispa nu smör och socker underbart fluffigt och ner med äggen, så där ett i taget så de verkligen får vispa in ordentligt. Vispa ner vaniljsocker och lemoncurd också när du ändå håller på.
  5. Nu ska blåbären, lingonen och mjölken också få vara med! Men sluta vispa för helskotta, rör bara!
  6. Klicka ner smeten i snygga muffinsformar, inte helt fulla, bara nästan upp till kanten. Avsluta det hela med att klicka lite lingonsylt on the top, som en liten röd kyss hej då, och så skjuts in i ugnen! Ut med dem först 20 minuter senare! Under tiden vispar du ihop fluffet!

Lingonfluff

  1. Rör ihop alltihopa och smeta på dina cupcakes lena topp – klart.