Wallmans blommiga falukorv

0 röster
4

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 4 hattar portabellosvamp
  • 1 förp Quorn nuggets à 300 g
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl vitt vin
  • smör och olivolja att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • basilika

Gör så här

  1. Skär falukorven på längden och grilla till vackert mönster. Stek portabellohattarna i olivolja och quarnbitarna i smör, salta och peppra.
  2. Blomkålscrème: Dela blomkålen i mindre bitar, fräs i lite smör och koka den mjuk i 1/2 dl mjölk, 2 dl grädde, 2 tsk vitvinsvinäger och vitlöksklyftorna. Mixa och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Paprikasås: Tärna paprikorna och fräs i en klick smör. Tillsätt 2 dl vitt vin, 3 dl grädde och 2 tsk vitvinsvinäger. Låt koka ca 15 min, mixa och sila. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Uppläggning: Fördela quorn och portabellohattar på portionstallrikar, lägg falukorven ovanpå och toppa med blomkålscrèmen. Skeda paprikasåsen runt och garnera med basilika.
17 april 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept