Varma rödbetor med getostkräm

Varma rödbetor med getostkräm
Foto: Fredrik sandin carlsson

Varma rödbetor med getostkräm

Av: Karl Ljung

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

15 min

Varma rödbetor, krämig getost, rucolasallad och rostade pinjenötter fungerar perfekt tillsammans. Balsamvinägern i salladen blir pricken över i:et.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor kokta
  • 1 dl grädde
  • 1 dl getost, krämig
  • salt
  • peppar
  • 1 ask rensad ruccolasallad
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i 2 centimeter långa stavar. Värm dem i en kastrull med lite smör och salt just innan servering.
  2. Lägg pinjenötterna i en panna och rosta dem utan fett på ganska hög värme. Lägg dem sedan i en skål.
  3. Värm grädden i en kastrull på spisen och lägg i getosten så den smälter. Vispa till en jämn kräm och smaka av med salt och peppar. Krydda salladen med olivolja och balsamvinäger samt salt och peppar.
  4. Fördela rödbetsstängerna på fyra tallrikar och servera med getostkrämen och ordentligt med sallad.