Kokta havskräftor och blåmusslor i vitlök och örter

Kokta havskräftor och  blåmusslor i vitlök och örter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kokta havskräftor och blåmusslor i vitlök och örter

Av: Karl Ljung

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

10 min

Trevlig bufférätt som även passar bra som förrätt eller tapas.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, kokta
  • 4 havskräfta, kokade och skalade
  • 2 klyftor vitlök hackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tomat skalad och tärnad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryt av ena skalet på musslan så att köttet blir fritt.
  2. Blanda persilja, tomat, vitlök och olja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa med havskräfta och musselkött och blanda om lite försiktigt.