Rökt lax på grovt bröd med potatissallad och pepparrot

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor rökt lax
  • 4 skivor riktigt mörkt bröd
  • 1 romansallad
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 4 dl potatis, Kokad
  • 1 dl röd lök, hackad
  • 1 dl purjolök, hackad
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk pepparrot, riven
  • 2 dl lätt matlagningsyoghurt
  • 3 msk honung
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda allt och smaka av syra och sälta.
  2. Görs med fördel dagen innan.
  3. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt stå och dra minst en timme för bästa smak.
  5. Börja med brödet sedan sallderna.
  6. Fortsätt med potissalladen och lägg sedan på laxen.
  7. Avsluta med cremen på toppen.
15 november 2007

Laddar fler recept...