Äppelbräserade rullader fyllda med äpple och mezeyoghurt

Äppelbräserade rullader fyllda med äpple och mezeyoghurt
Foto: TV4

Äppelbräserade rullader fyllda med äpple och mezeyoghurt

Av: Karl-Johan Hegborn

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

Fläskrullader med syrligt äpple och krämig mezeyoghurt är ett bra och smalt alternativ.

Ingredienser

  • 4 skinkschnitzlar
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 röda äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 msk pepparrotsvisp
  • 75 g mesost (mjukost)
  • 75 cl äppelmust, pressade äpple, osötad, alt 75 cl äppeljucie
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk flytande kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g potatis Bintje
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Skär äpplena i små bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs två av äpplena och hälften av löken i en tsk smör tills de blir mjuka. Rör ner pepparroten och låt svalna.
  3. 4. Lägg ut schnitzlarna krydda med salt och peppar fördela äppelfräset över köttet, smula över mesosten. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek rulladerna i smör på alla sidor runt om i 2-3 minuter. Fräs resten av äppeltärningarna och löken med rulladerna i 1-2 minuter, häll över musten. Låt puttra i ca 5 minuter. Tag upp rulladerna och höj värmen. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt crème fraiche och kalvfond, låt puttra i 2-3 minuter. Krydda ev. med salt och peppar. Ta bort tandpetaren från rulladerna och lägg i dem i såsen.
  4. Smält smöret tills det få en nötig doft, tillsätt den kokta potatisen, salt och hackad persilja vänd runt.
  5. Lägg upp potatisen på tallriken, sen köttet och häll såsen över. Servera gärna med gelé.