Haloumipanerad Ölandsflundra med kompott

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st Ölandsflundror (fileade)
  • 1 st haloumiost
  • vetemjöl till panering
  • 2 st ägg till panering
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar och en nypa socker
  • 16 st sticklökar
  • 3 msk gula russin (sultanrussin)
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • citrontimjan

Gör så här

  1. Lägg russinen i grönsaksbuljongen. Riv haloumiosten på den grova sidan av rivjärnet. Vänd flundrafiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i den rivna haloumiosten. Sätt undan så länge.
  2. Putsa sticklökarna och fräs dem i olivolja. Salta, peppra och sockra lite lätt. Skeda över balsamvinägern, lägg ner lagerbladet och citrontimjan. Häll över grönsaksbuljongen tillsammans med russinen och låt småputtra i 2-3 min.
  3. Stek de panerade flundrorna i olivolja på medelstark värme, låt dem få lätt brun färg. Salta och peppra.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept