30 små potatisar, gärna celena- eller sparrispotatis
2 msk olivolja
salt och peppar
3 msk vitt vin
1 msk hackad timjan
2 msk tapenade
Tapenade:
1 dl urkärnade svarta oliver (gärna kalamata)
4 sardeller
1 msk kapris
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 pressad citron
5 msk olivolja
nymalen svartpeppar
2 msk hackad basilika
Gör så här
Borsta potatisen väl, men skala den inte. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt potatisen svalna.
Stek sedan potatisen i olja tills den börjar bli gyllenbrun. Tillsätt timjan, salt och peppar och rulla runt potatisen. Slå på vin och låt det puttra tills vinet har kokat bort. Rör ner tapenade och slunga runt potatisen, så att den ser just lite smutsig ut.
Tapenade: Hacka oliverna grovt. Lägg allt i en matberedare och kör tills du får en grynig massa.
Lägg tapenaden i en tät burk och förvara den i kylen tills du ska använda den. Den håller länge.