Mormors kryddrevbensspjäll

0 röster

Saftiga, kryddiga revbensspjäll

Visa mer

Du behöver

  • 1 bit revbensspjäll, ca 1 kg
  • 6 lagerblad
  • 2 msk ingefära, mald
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 15 varv med pepparkvarnen
  • 0,5 dl soja kinesisk
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grovmal lagerblad och rosmarin i mortel. Lägg i ingefäran. Fördela kryddblandningen på köttet på båda sidorna. Pensla med soja. Peppra.
  2. Smörj botten på en ugnssäker form. Lägg i revbensspjäll och sätt in i ugn i en timme ungefär. Börja på 200 grader och sänk sedan till 150 grader. Vänd då och då och pensla lite mer med soja. Ös också köttet lite med fettet från köttet.
2 december 2008

Laddar fler recept...