Fruktsoppa med sockerskorpor

0 röster
4

Du behöver

  • 1 förp torkad blandad frukt
  • 1 l vatten
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 2 bitar hel kanel
  • 1 msk potatismjöl+0.5 dl vatten

Sockerskorpor:

  • 1,5 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör (eller margarin)
  • 1,5 dl gräddmjölk
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg frukten i blöt i vatten över natten.
  2. Lår frukten rinna av och tillsätt svartvinbärssaft och kanel. Koka tills frukten blivit mjuk.
  3. Blanda potatismjöl och vatten. Dra kastrullen från värmen och red av soppan.
  4. Soppan serveras kall.
  5. Sockerskorpor:
  6. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver. Finfördela matfettet i mjölet. Späd med gräddmjölken och arbeta ihop degen. Trilla små runda bullar och lägg dem på bakpappersbeklädd plåt.
  7. Grädda i ugn, 225 grader, tills de fått fin färg.
  8. Klyv bullarna med en gaffel medan de är varma.
  9. Rosta skorporna i ugn, 150 grader.
15 november 2007

Laddar fler recept...