Lax med ljummen bönsallad

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 3 msk svartpepparsås
  • 100 g Kikärtor
  • 100 g svarta bönor
  • 100 g mungbönor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolihuvud
  • 3 msk kummin
  • 1 knippe mynta
  • 1 st lime, saft och skal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek laxen gyllenbrun i olivolja, salta och peppra.
  2. Pensla fisken med pepparsåsen.
  3. Kör klar i ugn på 100°C i ca 15 minuter.
  4. Koka blomkål och broccoli lätt i saltat vatten, kyl ner.
  5. Fräs bönor, kikärtor, blomkål och broccoli i olivolja och kummin.
  6. Tillsätt löken, limesaft och cest (skal från lime).
  7. Smaksätt med flingsalt och blanda med myntabladen.
  8. Lägg upp på fat och servera.
19 mars 2008

Fler goda recept